June 24, 2024

Balticsk

Climaccelerator

Kirsebær Laurbær

En laurbærhæk er en fantastisk måde at bevare privatlivets fred i din have på. Træet er nemt at passe og vokser hurtigt, hvilket gør det til et glimrende valg til enhver have. Denne busk er hjemmehørende i Sydvestasien og Sydøsteuropa. Beskæring er nødvendig for at få en tæt plante. Hvis det beskæres for tidligt, bliver det et invasivt ukrudt. Ellers beskær den for at fremme vækst og bevare sin form.

Kirsebær Laurbær er udbredt og ekstremt populær blandt amatørgartnere. Arten er flygtet fra sit naturlige habitat og er et almindeligt syn i hele byen og amtet. Træet vokser ofte i byparker, skove og private haver. Det er også en favorit blandt sommerfugle. Uanset om du planter en hæk eller bare leder efter et busket bunddække til din have, er laurbærbær en populær mulighed for landskabspleje. 

Enhver, der nogensinde har set en laurbær ‘Rotundifolia’, vil uden tvivl have beundret dens smukke blade. Bladene på laurbær ‘Rotundifolia’ er aflange og ovale, hvilket gør det vanskeligt at beskære en laurbærhæk i en formel form. Det gør ikke noget i dette tilfælde, for selv i sin legende form beskytter laurbærblomsten din have mod nysgerrige blikke.

Det er ikke engang tilrådeligt at trimme en laurbærhæk for formelt, da det er næsten umuligt at gøre det uden at beskadige planternes smukke blade. Og det er netop dette blad, som du ønsker at bevare intakt, fordi den blanke, friskgrønne overside af bladene giver kirsebærlaurbær ‘Rotundifolia’ det udseende, som gør den så populær.

Share: Facebook Twitter Linkedin
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *